20 km door Brussel met WWF

Team Panda telt dit jaar 500 wandelaars en lopers!
Om iedereen een topervaring te kunnen bezorgen, sluiten we de inschrijvingen nu af.
Bedankt voor jullie enthousiasme.

Sportieve natuurliefhebbers, hallo! Waarschijnlijk heb je zondag 26 mei 2024 al in je agenda aangeduid, want dan doorkruisen tienduizenden mensen de straten van onze hoofdstad. Handisporters, wandelaars en lopers: iedereen is welkom op de 20 km door Brussel!

Wil je er echt een betekenisvolle beleving van maken? Sluit je dan aan bij Team Panda van WWF! Zo sla je twee vliegen in één klap: je doet mee aan de iconische 20 km door Brussel én je bouwt mee aan een toekomst met meer natuur. In België, en in alle uithoeken van de wereld. Waarvoor zet jij je in als lid van Team Panda? Een greep uit onze projecten:

  • In België herstellen en verbinden we natuurgebieden, zodat otters en wilde katten zich veilig kunnen verplaatsen.
  • In de Karpaten brengen we versnipperde natuurgebieden in kaart, zodat ze opnieuw met elkaar kunnen worden verbonden en soorten zoals beren en lynxen zich vrij kunnen bewegen.
  • In het Amazonegebied werken we samen met lokale gemeenschappen om bossen duurzaam te beheren en zo het leefgebied van de jaguar te beschermen.
  • In het Afrikaans Grote Merengebied zetten we ons in voor de berggorilla: we voorkomen mens-gorillaconflicten en werken aan duurzame inkomstenbronnen voor lokale gemeenschappen, zoals ecotoerisme.
  • In Cambodja analyseren we verplaatsingen van olifanten en gaan we in gesprek met overheden om te voorkomen dat ontwikkelingsprojecten de leefgebieden van deze grote viervoeters verstoren.

Hoe helpt WWF jou met de 20 km door Brussel?

Wij zorgen voor je inschrijving en bezorgen je alle praktische info. Je krijgt een prachtig WWF-sportshirt om je startnummer op te spelden. En op 26 mei kan je terecht aan onze stand, waar wij jouw spullen bewaken. Na de race wachten we je op met water en verkwikkende snacks.

Wie zich al eens aansloot bij Team Panda, kan het je vertellen: tussen de panda’s lopen, dat geeft je motivatie van start tot finish. En bij WWF zijn we je eindeloos dankbaar voor jouw steun!